Anette Buur Bangsgaard

FødselsdepressionFamilie

Anette Buur Bangsgaard

Det kan være en overvældende udfordring at blive forældre: Man står med ansvaret for et lille nyt menneskes ve og vel, man skal finde en ny indbyrdes balance som par, man kan føle sig isoleret fra sit  arbejdsmæssige og sociale netværk og man er forståeligt nok træt ovenpå fødslen eller søvnløse nætter med amning osv.

Det er ikke overraskende, at man i forbindelse med det at blive forælder kan opleve modløshed af forskellig art og manglende evne til at overskue det hele. Fødselsdepression i forskellig grad kan ramme både mænd og kvinder.

Det er unødvendigt at sygeliggøre livets normale begivenheder, men det er samtidigt vigtigt at udvise respekt for situationens alvor og forstå, at tidlig indsats kan gøre forløbet mere tåleligt og gøre vejen til at komme ovenpå og få mod på tingene igen kortere.

Et forløb kan være det rum, hvor du får sat ord på din situation og taget dig selv alvorligt frem for at bebrejde dig selv. Samt et rum, hvor du kan formulere en plan for, hvordan du kan få dig godt igennem en periode med udfordringer.

Et forløb kan strække sig over fra 2-10 konsultationer alt efter behov.