Anette Buur Bangsgaard

UtroskabPar

Anette Buur Bangsgaard

Der findes mange forskellige årsager til utroskab. For nogle er det en voldsom og definitiv vej ud af forholdet. I andre tilfælde er utroskab en uigennemtænkt måde at få noget, som det eksisterende forhold pt. ikke rummer. Uanset hvad årsagen er, er utroskab en stor udfordring for det parforhold, der ønsker at bestå. Der er sket et brud på tilliden, og det kræver tid og indsats at få et sådant brud til at hele igen.

Ved utroskab går verden i parforholdet af lave. Intet er eller vil blive som før. Kaos og voldsomme følelser kommer i spil, og der findes ingen hurtige løsninger.

Den der har valgt at være utro må nødvendigvis tage ansvar for sine handlinger. Og samtidig er det nødvendigt at kigge på det fælles ansvar for forhistorien til utroskaben. Parterapien kan udgøre et orkanens øje, hvor I med udgangspunkt i jeres behov, kan arbejde med at:

  • Få situationen under kontrol
  • Dele jeres følelser med hinanden uden at bukke under for dem
  • Arbejde med heling af sår og genopbygning af tillid
  • Få indsigt i baggrunden for utroskaben
  • Lave en ny kontrakt for fremtiden

Et forløb starter typisk med 1 ugentligt konsultation den første måned. I takt med at situationen stabiliseres, øges intervallet mellem konsultation.

Det er også muligt at iværksætte et individuelt forløb, hvis du har været utro, eller hvis din partner har været utro. Et individuelt forløb kan give indsigt, afklaring og heling.